Navigace

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Mobilní verze

mobilní verze

Aktuální počasí

Počasí dnes:

23. 6. 2018

zatazenosde

Bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo slabý déšť. Denní teploty 14 až 18°C. Noční teploty 10 až 6°C.

Zobrazit více ...

Obsah

Vážení občané,

 

v souvislosti s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen „GDPR“), vás informujeme o tom, jak obec Dolní Kralovice zpracovává osobní údaje.

 

Platné právní předpisy ukládají obcím řadu právních povinností, k jejichž plnění je nezbytné zpracovávání osobních údajů. Mezi tyto právní předpisy spadá zejména zákon č. 128/2000 Sb. o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, který definuje postavení obce a jejích občanů. Aby obec mohla plnit úkoly v samostatné i přenesené působnosti, je nezbytné, aby k tomu účelu vedla potřebnou evidenci.

 

Obec Dolní Kralovice dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 (GDPR) článku 37 odst. 7 zveřejňuje následující údaje:

 

Kontaktní údaje  správce:

Obec Dolní Kralovice

Adresa: náměstí Ludvíka Svobody 6

IČO: 00231711

Tel.: 317 856 223 / 317 856 218

Email:podatelna@dolni-kralovice.cz

ID datové schránky: vjrbeqk

 

Obec Dolní Kralovice jako správce osobních údajů zpracovává osobní údaje zejména za účelem přeneseného výkonu státní správy a výkonu samosprávy. Zpracování osobních údajů je pouze v nezbytném rozsahu a po nezbytnou dobu. Po uplynutí této doby jsou osobní údaje zlikvidovány nebo jsou dále uchovány po dobu stanovenou platným Spisovým a skartačním řádem Obce Dolní Kralovice, který byl vydán v souladu se zákonem č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů, v plném znění. 

Pouze pro konkrétní účely  jsou osobní údaje shromažďovány a dále zpracovávány na základě osobního uděleného souhlasu, který vždy vyjadřuje svobodný, konkrétní, informovaný a jednoznačný projev vůle a jehož součástí je vždy informace o možnosti udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Obec Dolní Kralovice na základě uložené povinnosti jmenovala pověřence pro ochranu osobních údajů, který plní úkoly dle článku 39 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 (GDPR) a je kontaktní osobou pro veřejnost z hlediska řešení dotazů, poradenství a žádostí, týkajících se ochrany osobních údajů.

 

Kontaktní údaje pověřence:

Jindřiška Kadlečková

Email: gdpr@dolni-kralovice.cz

Tel.: 317 856 364

 

Úkoly pověřence pro ochranu osobních údajů

Mezi úkoly patří především poskytování informací a poradenství správci či zpracovateli osobních údajů, včetně zaměstnanců, kteří se na zpracovávání podílejí. Pověřenec dále monitoruje soulad zpracování s GDPR a dalšími předpisy. Pověřenec poskytuje na vyžádání poradenství, pokud jde o posouzení vlivu na ochranu osobních údajů. Nedílnou součástí výkonu funkce pověřence je spolupráce s Úřadem pro ochranu osobních údajů a působení jako kontaktní místo.

 

Na pověřence se mohou obracet občané s dotazy, podněty a požadavky na uplatnění práv, které se týkají přímo jejich osobních údajů.